LOVE ME LOVE ME

 
 
As long as you love me
We could be starving, we could be homeless, we could be broke
As long as you love me
I'll be your platinum, I'll be your silver, I'll be your gold
As long as you love, love, love, love me (love me)
As long as you love, love, love, love me (love me)
 

Nu är dem här <3

Som många redan listat ut är att mina älskade barn är här nu.

De valde att komma ut den 6 augusti med dunder och brak klockan 20.45 och 20.53.
Mina fina starka pojkar, jag är så stolt över dem. Dem har kämpat på sedan dem kom ut och andas på eget behag nästan direkt.

Oliwer är världen finaste storebror och är jätte stolt och pratar om att han är storebror.
Han älskar dem säger han.

Nu har jag legat på sjukhus i 22 dagar, tvillingarna har legat på neo i 15 dagar.
Vi har lite drygt 2-3 veckor kvar här på neo om allting forsätter att gå bra *peppar peppar ta i trä*
Lewi har haft det lite jobbigare än Ludwig, Ludwig mådde sämre när dem föddes med kom i kapp sin bror.
Lewi däremot som är tvilling 1 fick en liten hjärnblödning redan i magen ungefär vid samma tidpunkt som mitt vatten gick. Lewi har även haft lite jobbigt med syresättning pga av blodbrist här om dagen men han kämpar på.
Dem är så duktiga.
 
Jag älskar min familj och vill bara att vi alla ska kunna vara tillsammans.
Just nu känner jag mig splittrad...jag har Oliwer hemma och små pojkarna på sjukhus och jag är bara en person och kan inte vara på två platser samtidigt.

Oliwer och små brorsorna

Lewi
 
Lewi och Ludwig
 
Vi tre
 
Ludwig hos pappa
 
Dem vägde när dem föddes
Lewi 1446 gram 41 cm lång 
Ludwig 1481 gram 41 cm lång
 
Och nu...
Lewi 1534 gram 42,5 cm lång
Ludwig 1623 gram 43 cm lång
 
 
 

27 dagar kvar - Dag 4-5 på sjukhus

27 dagar får bebisarna som max ligga i min mage, sedan anses risken för infektion större än tryggheten av mammas livmoder vid vattenavgång. 27 dagar,27 nätter eller närmare bestämt 648 timmar.
 
Man har mycket tid att fundera och tänka över saker när man är inlagd på sjukhuset.
Alla saker i hela världen snurrar i ens skalle och det tankar kommer till samma slut destination varje gång...kommer allt gå bra?

Läkarna och barnmorskorna här på Huddinge är underbara och gör allt dem kan för att få mig må bra och bebisarna må bra. Men det är ändå jobbigt för mig i denna situation utav ren ....okontroll!!
Jag kan inte påverka något förutom att ta det lungt, jag kan inte förutse framtiden eller veta hur dem mår i magen utan jag kan bara ligga här och hoppas på att dem mår bra där inne. Kärleken för alla mina tre barn är just nu så otroligt stark, jag vill bara hålla om dem alla tre och ha en garanti på att allt kommer bli bra.

Men livet ger inga garantier men det är väll något man får leva med.

Men som sagt om 4 veckor max så tar dem ut bebisarna om inget annat har hänt.
Så det jag kommer göra nu dem närmaste dagar,veckor, timmar är att se hur min kropp beter sig och se hur länge barnen vill stanna. Varje timma spelar roll, varje dag är en seger för bebisarna.

Håll tummar och tår för oss och att dem snart kommer ut och är friska små pojkar.
 
KRAM

Vecka 31 (30+0)

 
 
Kroppen:
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär. Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker. Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.
Barnen
Barnens proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

 


NY VIDEOBLOGG VECKA 31 (30+0) SJUKHUSET


Frågestund

Som att jag ligger på sjukhus så har jag en del tid över som det ser ut så om ni har några frågor då får ni gärna ställa dem :)

Vatten avgång

Hej, Jag ligger just nu på Huddinge förlossning, kom in till SÖS i natt för att vattnet gick 02.20 . Fanns ingen plats på neo på SÖS så det blev ambulans till Huddinge. Nu ligger jag här och dem gör allt för att stoppa värkarna så att jag försöka behålla dem inne så långt som möjligt. Jag har alltid sagt att jag nästan hellre över tiden en att mina barn ska behöva ligga på neo i veckor...men nu finns det inget jag kan göra utan att ligga sängliggande ett tag till. Vi hörs när jag vet mer. Håll tummarna för oss

RSS 2.0