Vecka 30 (29+3)

 

 
Kroppen:
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten. Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna. De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.
Barnen:
Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

 


NY VIDEOBLOGG VECKA 29 & 30 (29+3)


22 Juli 2012

 
Idag är det en hemsk dag på ett sätt, det är årsdagen sen tragedin i Norge, där 77 personer miste sina liv till någon omännsklig varelser, Anders Breivik.

Samtidigt som 22 juli för evigt kommer vara en dag i sorg för speciellt Norge så är 22 juli en special dag för oss också fast på ett annat sätt. Min syster fyller år den 22 Juli, hon fyller år idag.
 
Men jag ser framemot Augusti..då ska Breivik få sin dom, han ska äntligen få sitt straff.
 
 
 
 

UPPDATERING - ang. mitt TUL :(

 
 
Tvilling 1
25+6 908 gram / + 0.2 % på kurvan
28+0 1040 gram / - 15,6 % på kurvan
Viktuppgång sedan sist : 132 gram borde haft enligt beräknad 324 grams viktuppgång
 
Tvilling 2
25+6 970 gram / + 7,2 % på kurvan
28+0 1169 gram / - 5,1 % på kurvan
Gått upp 199 gram sedan sist 
 
 

Vecka 28 (27+5)

 
 
 
Kroppen:
 
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.
 
Barnen;
Barnen väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

NY VIDEOBLOGG VECKA 28 (27+5)


Flodhästen aka Love ;)

 
Nu drar Oliwer och flodhästen aka Love, ut på nya äventyr :)
Vi ska hem och leka lite med Emelie och hennes barn. Ikväll ska jag även försöka få upp videobloggen för graviditetsvecka 28 haha snart går jag ju in i vecka 29 så jag måste skynda mig ;)
 
Igår var det så fint väder så jag och magen solade som ni ser ovan medans Oliwer vilade lite.
Jag älskar verkligen värmen oavsett om jag är gravid eller inte... så himla skönt :)
 
Nu måste jag åka men ikväll så jäklar ska jag upp med dem inläggen :)

Daniel, snart trebarnspappa!

Min Daniel, min sambo och far till mina barn.
 
Var bara tvungen att lägga ut denna bild på dig.
 
Snart är du trebarnspappa, redan vid 23 år. Det var ju två produktioner men däremot tre produkter som kom ut av allt skapande ;) :P
 
Väldigt jobbig många gånger men jag vet inte vad jag skulle göra utan dig ändå <3
 

Mammaträff?

Nu när man är hemma så vill man ju hitta på saker med Oliwer.
Jag fick en förslag av en av er att ordna en mammaträff som jag har erfarenhet av att göra förut.
 
Jag tänkte snabbt kolla hur många runt omkring Sthlms området som skulle vara intresserade av en mammaträff inom kort?
 
Såhär gjorde jag förut när jag drev min gamla blogg http://mommyatnineteen.blogg.se/2010/january/ny-mammatraffgravidapappor.html%20tex.
 
 Så skrev en kommentar om ni skulle tycka det var en rolig idè :)
 
Hittade även en gammal bild ifrån BB när Oliwer kommit till världen.
Min kära mamma håller i honom :)
 
 
 
 
 
 
kram

Hemma igen :)

Shit va tiden går fort.
Vi har kommit hem ifrån Sundsvall och idag har jag njutit av att hämta min bil på lagning, tagit en lång promenad med Daniel och Oliwer till diverse lekparker. Mina höfter känner definitivt av dagens äventyr...inte skönt!!
 
Vi har haft det jätte bra i Sundsvall.
VI hälsade på pappas 90 åriga Farmor och var bland annat på äventyrsbad igår och Oliwer hade super kul.

Nu när man har haft en bloggfri halvvecka så missar man en del.
Man missar svara på era fina kommentarer och man missar att skriva inlägg.
Jag måste göra en uppdatering ang. graviditetsvloggen och så då jag gick in i vecka 27+2 idag :) Jag missade ju vecko-uppdateringen i torsdags.
 
Hur mår ni då?
Någon som har något roligt att berätta ? :D

kram

Vi är på utflykt

Först och främst vilken respons jag fick på mitt föregående inlägg ang. vänner.
Jag fick mig en liten check på att jag faktiskt inte är ensam att känna såhär och inte för att man ska grotta sig i andras olycka men det fick mig känna mig mindre ensam i ensamheten helt enkelt.
 
Oavsett så har jag idag tagit med mig och Oliwer på utflykt. Min mamma, pappa,syster och vi tog bilen till Sundsvall. Vi stannar här tills på fredag och ska bland annat hälsa på pappas farmor.
 
Imorse var jag hos barnmorskan igen.
Idag hade jag ett SF mått på 32 cm och bebisarnas hjärtan lät bra. Imorgon går jag in i vecka 28...helt galet.
12-13 veckor kvar till BF så inom 12-13 veckor så kommer vi ha två bebisar i famnen om allt går bra, två små pojkar.

Ska försöka uppdatera så bra jag kan under denna lilla mini semester.
 
KRAM

Varför utan vänner? blottar mitt hjärta!

Jag brukar sällan ångra saker, man kan inte ändra på det som hänt utan bara påverka det som ligger framför en.
Men en sak jag ångrar eller, hur ska man säga det? ångrar kanske är fel ord val men jag är lite bitter över situationen.
 
Nu när jag är ledig som jag är och Daniel jobbar det är då jag inser hur lite vänner jag har egentligen.
Jag har ytliga facebook vänner, folk jag träffat genom skolan och mammavänner som man träffat på mammaträffar osv.

Detta känns otroligt tungt att skriva och jag öppnar verkligen upp mig för er och blottar mig helt naken känns det som. Men ärligt talat så har jag inte så många vänner och det är jag ledsen för :(
 
Alla jag har varit vänner med har fallit bort speciellt då jag fick barn.
Man har olika typer av liv och man går skiljda vägar. Jag har en bästa kompis som jag alltid kunnat lita på och vända mig till men hon har flyttat till London. Vi ses nästan aldrig längre för jag har ingen möjlighet att åka dit just nu.
 
Asså det är sällan det ringer någon till mig eller frågar mig om jag vill hitta på något med dem utan oftast är det jag som är den som frågar och ibland känns det till och med som att jag "tjatar". Jag vill så gärna att Oliwer ska ha någon att leka med när han är hemma med mig.
 
Helt ärligt så är min bästa kompis just nu min egen mamma och Oliwer.
Hon är den som jag umgås med och hittar på saker med för det mesta.

Daniel säger oftast att det är mitt eget fel att det är så, att jag inte hört av mig förut när det gällde och han har delvis rätt. Jag har alltid varit så självständig och inte haft behovet att ha så många vänner.
Men om jag verkligen känner efter så gör det otroligt ont och jag känner mig väldigt ensam ibland.
 
Nu låter jag som värsta tönten, mobbad tjej utan vänner. Hon som ingen vill umgås med, hon med för mycket åsikter eller hon som bara tänker på sig själv. Jag har oftast blivit misstagen för att vara någon jag inte är när jag träffar andra tjejer. Jag har alltid fått någon stämpel som något jag inte är...egoistisk, bitch eller dryg.

Visst så är jag nöjd med att umgås med min familj och jag gillar att göra det, jag älskar det verkligen.
Men ändå kan jag känna såhär dem dagarna när jag är ensam hemma med Oliwer och jag försöker hitta någon att umgås med men inser att det finns ingen att fråga eller ingen som bryr som om mig heller.
Jag vill ha vänner också, jag vill ha folk som vill umgås med mig utan att känna sig tvungna till det.

Gud va känslig jag är, sitter och bölar och tycker synd om mig själv...patetiskt!
Det enda jag vill säga är att jag ångrar att jag inte har så mycket vänner kvar, jag ångrar att jag inte höll kontakten med dem vännerna jag har haft. Men det är ju mitt eget fel.
 
Jag satt och tänkte på det här när jag funderade över bröllop.
Vilka skulle jag kunna ha som brudtärnor eller vilka tjejer skulle vara ivriga att fira min möhippa. Vem skulle bry sig? ...
Ush :( Förlåt för det blev så långt... men ni behöver inte "tycka" synd om mig och det är inte därför jag skriver det här utan jag skriver det för att få ut det.
 
 
 
 
 

Min biiiil :(

Jag lämnade in bilen på verkstan för en vecka sedan ju :( Men idag när jag ringde för att se om den är färdig så hade dem inte fått tillbaka den delen ifrån Audi ännu..buhuu :(
 
Han skulle ringa och jaga och kolla vart den var och hur det såg ut. Jag klarar mig inte längre utan bil, det är ju deras fel att jag är utan bil och så har dem gett mig en ful, äcklig gammal KIA som man inte ens kan ha en barnvagn i bagage utrymmet i. Jag har alltså varit utan bil 1 vecka och med dessa foglossningar så gör det inte en kvinna glad. Jag.vill.ha.min.bil!
 
Hoppas han ringer med goda nyheter snart annars dör jag :(
Oliwer är hos mamma och jag ska hämta honom snart och det blir antingen kommunalt som det ser ut just nu :(
FUCK!
 
Kom heeeeem, vi börjar om igen. Kom heeeeem :)
 

Ligger i sängen och drar

Oj oj va trött jag är. Vi hade bjudit hem mina föräldrar på middag och det var jätte trevligt. Men hujeda mig så mycket disk det blev, ingen diskmaskin har vi heller. It sucks. Sen skulle jag behöva tvätta idag och städa. Snart ska jag ta mig ur sängen och börja dagen. Kram

Avslutning med jobbet

Trots att jag blivit sjukskriven och att jag inte kommer jobba på ungefär 1 1/2 år framöver minst så är det idag dags för att ta sig till jobbet igen. Det är avslutning, arbetet stänger för semester ifrån 6/7 tills 6/8 ungefär och idag ska det firas. Vi ska tydligen göra lite roliga övningar och leka lekar, vi kommer hålla hus ute på djurgården så jag hoppa satt vädret håller i sig.
 
Men man får väll ta med sig en jacka och någon regnöverdrag om vi får otur senare i eftermiddag.
Temat för dagen var färgglatt, så jag var ute i sickla med min mormor, mamma och Oliwer igår.
Min kära mormor ville köpa mig en outfit för dagen så det har vi gjort, jag är dressed from tå till huvud ;)

 
Nu är det snart dags att åka.
 
Kram

Vecka 27 (26+0)

 
 
Kroppen;
Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet;
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

NY VIDEOBLOGG VECKA 27 (26+0)


Bebisarnas mått och bilder efter TUL

Igår var jag som sagt på TUL, min mamma följde med mig och det var jätte roligt att hon också fick se tvillingarna.
TUL betyder tillväxtultraljud, det var ett extra så jag kommer göra ett till om 2 veckor ungefär och sedan gör man det ungefär var tredje vecka eller något sånt har jag för mig.
 
Men det gick ialla fall jätte bra igår och enligt henne som var dem helt perfekta tvillingar och inga små gossar sa hon. Men nu kan jag slappna av lite ialla fall, så länge dem växer och frodas är jag nöjd.
 
Tvilling 1
Skallbredd 67 mm
Bukdiameter 69 mm
Lårbenslängd 50 mm
Vikt; 908 gram
0,2 % över kurvan
Ligger med huvudet neråt
 
 
Tvilling 2
Skallbredd 67 mm
Bukdiameter 72 mm
Lårbenslängd 49 mm
Vikt; 971 gram
7,2 % över kurvan
Ligger med huvudet neråt
 
Lite bilder
 
Dem blev suddiga för jag tog kort på dem via mobilen och la in men man ser ungefär vad det föreställer ialla fall.
Fick inga bra bilder på tvilling 2 för den hade navelsträngen vid ansiktet och massa annat men på tvilling 1 fick jag några 3D bilder av den helt awsome ultraljudstjejen:) Hon var så himla snäll och gjorde detta helt på egen hand för mig och jag blev helt lycklig. Jag fick se mina tvillingar i 3D en liten stund :)
 
Tvilling 1 har händerna i ansiktet men ialla fall, man ser ju vad det föreställer.
Fingrar :) Så sött!!

Här är också tvilling 1
Och här ser man näsan och ögonen, min mamma sa att det såg ut som en liten apbebis :P
Världen sötaste apbebis i så fall<3

Och här ser man båda tvillingarnas huvud :)
 
 
 

Natural Beauty- NOT!!!

 
Asså jag kan ju inte precis påstå att jag är vacker utan smink.
Jag är helt gräslig utan smink. Jag ser bloggare som hela tiden poserar i typ inget smink med typ rubriken "All natural" Men fan skulle jag gå ut på stan utan smink, all naturaliiiee så skulle folk undra vem den där långa fågelskrämman som var ute på vift var. Nej tacka vet jag smink ;)
 
Tur att skönheten sitter på insidan right ;) ?

Videoblogg -AJ AJ mina händer!


TUL imorgon!

Imorgon ska jag på mitt första TUL (tillväxtultraljud), det blev lite tidigare en vad som var planerat pga av min oro.
Men jag klagar inte, ska bli jätte kul att se dem igen och få veta hur mycket dem väger och hur långa dem är.

Jag går in i vecka 27 på torsdag....shit vecka 27 !!!! Helt sjukt, tiden går så fort just nu men det kommer väll hinna ändras så snart går väll allt super sakta istället.
 
Det kan vara 10 veckor kvar och det kan vara 14 veckor kvar eller om jag har otur och går över tiden kan det vara 16 veckor kvar. Men det känns otroligt konstigt att snart kommer vi ha tre barn här hemma, två små bebisar och en 3 åring.

Åh <3

 

Tråkigt inlägg ;)

Idag ska jag åka och lämna in min fina bil på verkstan, det är fel på mjukvaran som tex visar hur mycket bensin du har osv.
Så nu ska den lämnas in på Audi i ca 1 vecka för att få det lagat. I will miss you car so much :P
Sen är det superfint väder ute så ska nog hämta Oliwer tidigt idag ifrån dagis och gå med honom till någon park eller så.

Snart har Daniel semester, jag läääängtar :)
Eller snart och snart om ca 2 veckor så får han semester och då jäklar.
 
Förresten någon som åkt till Ullared med sån där arrangerad resa?


// Love

My baby is home

 
Min vackra son är hemma (L)
Han har varit borta hela helgen och varit på Astrid Lindgrens Värld men sin farmor och farfar (Anders) och daniel kusin Damiano som är 8 år. Dem har haft jätte kul, och nu ligger Oliwer helt utmattad i soffan och kollar på film.
Jag älskar att ha honom hemma igen. My baby is home <3
 
Btw. Tack för alla tips om namn, vi har kommit en bit på vägen men inte riktigt överrens till fullo ännu.
Tänk va svårt att enas om 1 namn men vi ska enas om 2 namn och mellanamn osv.
Spännade hur detta slutar ;) Det får ni reda på om ca 3 månader :)
 
 

RSS 2.0